Előfizetői tartalom

Súlyos tévhitek terjednek a háborúval kapcsolatban - Egyáltalán nem biztos, hogy egy tankot látsz a fotókon

Mióta tavaly februárban kirobbant az orosz-ukrán háború, az emberek egyre gyakrabban találkozhatnak olyan, a fegyveres erőknél használt fogalmakkal, melyeknek a jelentésével nem, vagy csak mérsékelten vannak tisztában. Mi a különbség a páncélozott szállító harcjármű és a gyalogsági harcjármű között? Mitől lesz ballisztikus egy rakéta? Összeszedtünk négy témakört, melyeket gyakran még a nemzetközi sajtó is rosszul használ.

Harckocsi? Pszh? Lövészpáncélos? Még a legnagyobb sajtóorgánumokban is gyakran lehet találkozni azzal a jelenséggel, hogy amennyiben egy katonai jármű páncélozott, esetleg lánctalpas, úgy egyszerűen ráaggatják a ’tank’ jelzőt, pedig a harckocsik csak a katonai járművek egy igen kis részét teszik ki. Maga a harckocsi egyébként valóban meglehetősen könnyen meghatározható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés