Előfizetői tartalom

Nagy dologra vállalkozik Japán: vezető szerepet kívánnak betölteni korunk egyik legrémisztőbb kihívásában

MTI
Kisida Fumio japán miniszterelnök szerint országa a G7-csoport soros elnökeként vezető szerepet kíván betölteni a mesterséges intelligencia használatára irányuló nemzetközi szabályozás megalkotásában - mondta a japán kormányfő az ország mesterséges intelligencia stratégiáját megvitató kormányzati bizottság első ülésén csütörtökön.

A mesterséges intelligencia képes pozitívan alakítani a gazdaságot és a társadalmat, de kockázatai is vannak. Mindkettőre megfelelően kell reagálnunk. Japánnak a világ legfejlettebb országait tömörítő G7-csoport soros elnökeként vezető szerepet kell betöltenie a megegyezés előmozdításában és a szabályozás megalkotásában - mondta Kisida a kormányzati bizottság első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés