Előfizetői tartalom

Történelmi fegyverüzletet ütött nyélbe egy NATO-tagállam: jöhet a PULS

MTI
Izrael fennállásának első fegyvermegállapodását írta alá Hollandiával több mint 300 millió dollár (mintegy 105 milliárd forint) értékben - jelentette csütörtökön a helyi védelmi minisztérium. A NATO tagállam az Elbit Systems nevű izraeli védelmi cég gyártotta húsz, PULS nevű tüzérségi rendszert vásárol, lőszerekkel együtt.

Izrael 305 millió dollárért ad el tüzérségi fegyvereket Hollandiának, Joáv Galant védelmi miniszter közleménye szerint az üzlet egyszerre erősíti a két ország kapcsolatát és Izrael helyzetét a világban. Már korábban is adtak el izraeli fegyvereket és védelmi felszereléseket Hollandiának, de eddig ezeket az üzleteket magáncégek között, és nem kormányközi szerződések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés