Előfizetői tartalom

Nagyon zavaros hírek jönnek a frontvonal legdurvább csatájáról – Mégis mi a fene történik Bahmutnál?

Az elmúlt napokban zavaros, látszólag egymásnak is ellentmondó hírek jöttek Bahmutból: az ukránok a frontvonal áttörését jelentették be, orosz bloggerek szerint a város már szinte teljesen elesett, Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport vezére pedig obszcén módon szidja az orosz hadvezetést, amiért szerinte megfutamodtak a város északi és déli szárnyát védő orosz deszantosok. Nézzünk meg pár térképet, hátha megtudjuk, mi történik pontosan Bahmutnál.

A háború kezdete óta igaz, hogy a harci cselekményekről az egyik legobjektívebb térképes oldal a War Mapper nevű mikroblog, amely OSINT-források, videós és fényképes bizonyítékok tömkelege alapján gyárt részletes elemzéseket a háború egyes színtereinek alakulásáról. A War Mapper legfrissebb, bahmuti térképe így néz most ki: A close-up map of the approximate situation...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés