Előfizetői tartalom

Az ukrán légvédelmet megmentették a szabotázstól

Portfolio
A Kyiv Independent szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) elfogott egy személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy az orosz katonai hírszerző szolgálat, a Felderítő Főcsoportfőnökség (GRU) ügynöke. A férfi úgy próbálta szabotálni a légvédelmet, hogy kiadta az ukrán koordinátákat az oroszoknak. Életfogytiglani börtönre számíthat.

Az őrizetbe vett személy egy herszoni lakos, állítólag a GRU szervezte be a teljes körű invázió kezdetén. Az SZBU közölte, hogy a gyanúsítottal a Telegramon keresztül vették fel a kapcsolatot, és arra utasították, hogy kitelepített személynek kiadva magát gyűjtsön hírszerzési információkat Ukrajna katonai mozgásairól és légvédelmi rendszereiről. A lap azt írja, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés