FONTOS Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!
 
Előfizetői tartalom

Hatalmas homály fedi az évtized magyar terrorügyének részleteit – Mit jelent valójában a Budaházy Györgynek adott kegyelem?

Novák Katalin köztársasági elnök április 27-én végrehajtási kegyelemben részesítette a terrorcselekményekért elítélt Budaházy Györgyöt és öt társát, miután az úgynevezett „Hunnia-per” hét vádlottjának már korábban eljárási kegyelmet adott. Az államfői kegyelem kapcsán számos jogi kérdés vetődött és vetődhet fel, ezeket próbáljuk meg tisztázni dr. Szabó Zsolt Tiborral, a Szabó és Szalai Ügyvédi Iroda ügyvédjével, az ELTE-ÁJK Büntetőjogi Tanszékének megbízott oktatójával, a Doktori Iskola doktorvárományosával.

2023. április 27-én a Sándor-palota közleményt adott ki, amelyben ismertették, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a „Hunnia-per” jogerősen elítélt vádlottjainak, azaz Budaházy Györgynek és öt társának. A per hét másik vádlottja már tavaly december végén eljárási kegyelemben részesült, négyen pedig még a jogerős ítéletre várnak. A több mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés