Előfizetői tartalom

Fontos döntést hozhat Ukrajna a nemzetiségi iskolák ügyében

MTI
Napirendre vette az ukrán parlament azt a törvényjavaslatot, amely egy évvel, azaz 2024 szeptemberéig elhalasztaná az ukrán nyelvű oktatásra való áttérést azokban az iskolákban, amelyekben az Európai Unió valamelyik nyelvén folyik jelenleg az oktatás, így a magyar nemzetiségi iskolákban is - közölte Olekszij Honcsarenko parlamenti képviselő az UNN ukrán hírügynökség szerint.

"A Verhovna Rada (parlament) egy lépést tett afelé, hogy 2024. szeptember 1-jéig elhalasszák az ukrán nyelvre való átállást azokban az iskolákban, amelyek valamelyik uniós ország nyelvén tanítanak: napirendre tűzte a törvényjavaslatot" - írta Honcsarenko a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő pontosította, hogy a törvényhozás nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés