Előfizetői tartalom

Nagyon csúnyán indul az ukrán ellentámadás, elképesztő felvételek jönnek – Mégis mi történt?

Huszák Dániel
A hétvégén a frontvonal több szakaszán megindultak az ukrán haderő szárazföldi műveletei – elkezdődött a hónapok óta emlegetett "tavaszi hadjárat." Ukrajna a lehető legnagyobb információs biztonság mellett hajtja végre a katonai műveleteket, ezért azok alakulásáról elsősorban csak orosz forrásokból lehet tájékozódni. Az eddig kikerült felvételek azonban elég csúnya képet festenek: az ukrán haderő az első néhány nap alatt számos korszerű nyugati harcjárművet, talán komplett gépesített gyalogsági zászlóaljakat vesztett el. Bár a mostani ukrán hadjárat több szempontból is máshogy indul, mint a tavaly őszi, azért nagyon korai még az ukrán haderő összeomlását, a hadjárat kudarcát megállapítani.

Csúnyán indul a régóta tervezett hadjárat Az elmúlt napokban a frontszakasz számos pontján szárazföldi támadást indított az ukrán haderő: gépesített gyalogsági alakulatok indultak meg Zaporizzsja megye és Donyeck megye több pontján is. Eddig úgy néz ki, az offenzíva Orihiv és Tokmak, Velika Novoszilka és Bahmut köré koncentrálódik. GeoConfirmed UKR [CO] - Counter Offensive.This...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái