FONTOS Megindult az orosz támadás: megpróbálják elvenni 2023 egyik legnagyobb ukrán sikerét
 
Előfizetői tartalom

Csúnyán felsültek az ukrán Leopard 2-esek – Most akkor mégsem ez a világ legjobb tankja?

A múlt héten megindult az ukrán haderő régóta ígérgetett ellentámadása. Az első napok eseményeiről egészen elképesztő felvételek kerültek elő: Orihiv és Tokmak közt halomban állnak a kilőtt és elhagyott Leopard 2-es harckocsik, köztük számos a legmodernebb ukrán hadrendben lévő 2A6-os típusváltozat. Oroszország rajongói nyilván ebből azonnal arra a következtetésre jutottak, hogy az unalomig sztárolt Leopard 2-es– melyet sokan a világ legjobb általános harckocsijának tartanak – valójában egyáltalán nem is jó fegyver. Ez a következtetés több szempontból is téves, a Leopardok tömeges elvesztéséhez abszolút nem az vezetett, hogy ezek valójában „rossz tankok" lennének. Nézzük, miért.

Kirívó veszteségekkel indul az ellentámadás Hard to say anything positive about this. After initially losing 4 M2A2 Bradley ODS-SA IFVs, 1 Leopard 2A6 and a BMR-2 armored demining vehicle in one location, 4 more M2A2 Bradley ODS-SA IFVs drove to the exact same position and started taking loses. pic.twitter.com/FFHVmy2T0o— Oliver (Alexander) June 9, 2023 A múlt héten megindult az ukrán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés