Előfizetői tartalom

Kipróbálták élesben az oroszok az egyik sufnituning fegyverüket - Nem lett jó vége

Portfolio
Bár az orosz-ukrán háború másfél éve alatt számtalan példát láthattunk arra, hogy a harcoló felek különféle nem szabvány felszerelésekkel próbálják meg növelni a fegyverek harcértékét, az meglehetősen ritka, hogy egy ilyen eszközt éles bevetésen láthatunk. Az oroszok most kipróbálták az egyik ilyen csodafegyvert, várható eredménnyel.

Még múlt héten kezdett el a Telegramon és a Twitteren terjedni egy fotó, melyen egy orosz BTR-80-as páncélozott szállító harcjármű volt látható, tetején két darab UB-32-es rakétakonténerrel. Az UB-32-t főleg helikoptereken láthatjuk, egy 57mm-es nem irányított rakéta-sorozatvetőről van szó. A fegyvert az orosz csapatok valószínűleg önjáró rakétatüzérségként igyekeztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés