Előfizetői tartalom

A vérontást megúszta, de az arcvesztéstől szenvedhet Putyin

Portfolio
Vlagyimir Putyin orosz elnök rövid, de jelentős politikai kihívással nézett szembe, amikor régi barátja és a Wagner zsoldos milícia vezetője, Jevgenyij Prigozsin "fegyveres lázadás" keretében egy hadosztályt vezetett Moszkva felé. A közvetlen politikai válságot elkerülte az államfő, de hosszabb távon komoly arcvesztés miatt aggódhat Putyin.

Hiába ért véget hirtelen az orosz államrend ellen indított katonai puccs miután Prigozsin telefonhívást kapott Alekszandr Lukasenkótól, Fehéroroszország elnökétől, Putyin közeli szövetségesétől, nem nyugodhat meg az orosz államfő. Prigozsin úgy döntött, hogy a vérontás elkerülése érdekében lefújja a lázadást, és visszatér az Ukrajnában zajló háborúhoz. A Prigozsin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés