Előfizetői tartalom

Wagner-lázadás: komolyan meggyengülhet az orosz zsoldosok helyzete, Kína dörzsöli a tenyerét

Portfolio
Az elmúlt napok eseményei erőteljesen megkérdőjelezték az orosz zsoldosok jövőjét Afrikában. Nem Moszkva viszont az egyetlen hatalom, amely a földrészen próbálja növelni befolyását. Kína szintén rendelkezik a térségben katonai magánvállalatokkal, azonban egyelőre kisebb kapacitásokkal. A hétvégi orosz események viszont még inkább megnyithatják Peking előtt az utat Afrika felé - írja a The Diplomat.

Hszi Csin-ping kínai elnök 2013-ben hirdette meg az Egy Övezet Egy Út nevű geopolitikai-stratégiai programot, amelynek jelentős célja a kínai befolyás növelése az afrikai kontinensen is. A 20. század során függetlenné vált államok gazdasági-társadalmi instabilitással néztek szembe. A törékeny államokban megjelentek a nyugati hatalmak zsoldos alakulatai, majd később más...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés