Előfizetői tartalom

ISW: Putyin elkezdte elválasztani Prigozsint a Wagnertől

Portfolio
Nagyon úgy tűnik, hogy Vlagyimir Putyin fokozza a Jevgenyij Prigozsin elleni retorikai kampányt. A keddi nyilatkozatában már egyértelműen a zsoldosvezérre utalt a lázadás felelősségének megállapításakor. Ezzel párhuzamosan a Kreml dolgozik a Wagner-zsoldosok és parancsnokok felelősségének eltörlésén, hogy szétválassza a fővezért és csapatát - írja az Institute Study of War.

Tovább tartanak a politikai reakcióhullámok Oroszországban a szombati Wagner-villámlázadás után. Az Institute Study of War elemzői szerint az orosz elnök elkezdett a korábbiaktól eltérő magatartást felvenni az eseményekkel kapcsolatban. Vlagyimir Putyin megnyilvánulásaiban igyekszik szétválasztani Prigozsint és a Wagner PMC-t egymástól. A szervezet korábbi vezetőjét nevezi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés