Előfizetői tartalom

Leleplező felvételek: kínai lőszerrel bombázzák Ukrajnát az oroszok

Portfolio
Teljesen egyértelműen Kínában gyártott, kínai feliratokkal ellátott tüzérségi lőszereket kezdett el felhasználni az ukrán fronton az orosz haderő – írja több háborús blog. A Ukraine Weapons Tracker szerint a lőszerek Iránon keresztül jutottak az ukrán frontra, több évtizede exportálta őket Peking a perzsa államnak, a fotók tehát nem bizonyítják, hogy a KKP elkezdett volna lőszereket szállítani Oroszországnak.

Pár napja több orosz és ukrán háborús blog is lehozott pár fotót iráni és kínai gyártmányú 122 és 152 milliméteres tüzérségi lőszeres ládákról és lőszerekről, melyet az orosz haderő az Ukrajna ellen indított katonai inváziója során kezdett el felhasználni. A feltüntetett 152 milliméteres lőszereken teljesen egyértelműen kínai feliratok láthatók. Apparently...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés