Előfizetői tartalom

Itt a bizonyíték: állami háttérrel működtek a kegyetlen milíciák Szíriában

Portfolio
A szíriai konfliktus korai szakaszában a háborús bűnöket vizsgáló nyomozók szerint vezető kormánytisztviselők félkatonai csoportokat, úgynevezett sabbihákat hoztak létre és irányítottak az ellenzék elnyomására. A Nemzetközi Igazságszolgáltatási és Elszámoltathatósági Bizottság (CIJA) jelentéséből kiderül, hogy a szíriai kormány legmagasabb szintjei a háború 2011-es kezdetétől kezdve "megtervezték, megszervezték, ösztönözték és bevetették" a sabbihát.

A szíriai kormány az országot sújtó konfliktus kezdeti szakaszában félkatonai csoportokat hozott létre és irányított a sabbiha néven, amelynek a célja az ellenzék elnyomása volt - derül ki a háborús bűnöket vizsgáló nyomozók jelentéséből. A Nemzetközi Igazságszolgáltatásért és Elszámoltathatóságért Felelős Bizottság (CIJA) hét dokumentumot mutatott be, amelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés