Előfizetői tartalom

Nem nyugszanak a kedélyek: ezúttal az USA repült be a konfliktuszónába

Portfolio
Az amerikai haditengerészet járőröző repülőgépe csütörtökön átrepült az érzékeny Tajvani-szoroson, a két napja tartó kínai hadgyakorlatok közepette. A lépés ismét felbosszantotta Kínát, amely magának követeli a szárazföld és Tajvan szigete közötti vízi utat.  Peking többször kifejezte rosszallását a térségben zajló amerikai katonai missziókkal szemben - írja a Reuters.

Csütörtök hajnalban az amerikai haditengerészet egyik járőröző repülőgépe áthaladt a vitatott hovatartozású Tajvani-szoroson. Közben többnapos kínai hadgyakorlatokat tartottak Tajvantól délre. Az amerikai hadsereg áthaladása ezen a keskeny vízi úton azért jelent feszültséget Kínával, mert a sziget területének szuverenitását Peking saját belügyének tekinti. Tajvan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés