Előfizetői tartalom

Cseles lépéssel mégis részt vesz Putyin a BRICS-országok találkozóján

Portfolio
Hosszas kiskapu keresés előzte meg a mai döntést, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök végül nem utazik el az augusztusi BRICS-csúcstalálkozóra. A Kreml szerint azonban az orosz elnök mégis teljes értékű résztvevőként jelenik majd meg a találkozón, mivel videókonferencián keresztül fog kapcsolódni a résztvevőkhöz – írja az Interfax. Az utazás a nemzetközi büntetőbíróság letartóztatási parancsa miatt vált kényes kérdéssé.

Az orosz elnök részvétele a fejlődő nagyhatalmakat tömörítő BRICS-csúcstalálkozón már régóta borzolta a kedélyeket a Dél-afrikai Köztársaságban. Putyin ellen még márciusban adott ki elfogatóparancsot a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC). A dél-afrikai kormány az 1998-as Római Statútum ratifikálói között van, és emiatt a nemzetközi jog szerint az orosz elnöknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés