Előfizetői tartalom

Nagy bejelentést tett Zelenszkij kabinetfőnöke: tárgyalásokat kezdenek Washingtonnal a biztonsági garanciákról

Portfolio
Még a héten tárgyalásokat kezd Ukrajna az Egyesült Államokkal arról, hogy a NATO legerősebb tagállama milyen biztonsági garanciákat tud nyújtani Kijevnek egészen odáig, ameddig nem válik az ország a katonai szövetség részévé – közölte vasárnap este Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kabinetfőnöke. Mindez csak néhány órával azután hangzott el, hogy maga Zelenszkij elnök jelentette be: elkerülhetetlen, hogy a háború Oroszország területére is átcsapjon, illetve a volt orosz elnök azzal fenyegetett, hogy atomfegyvert vetnének be, ha sikeres lenne az ukrán ellentámadás és Oroszország léte is veszélybe kerülne.

Az ukrán elnök kabonetfőnökének vasárnap esti bejelentésének lényeges előzménye, hogy a júliusi vilniusi NATO-csúcson a G7-csoport már bejelentette, hogy készek tárgyalásokat kezdeni az Ukrajnának szóló biztonsági garanciákról, és később még további 10 ország csatlakozott ehhez a felajánláshoz, amelyekkel mind egyesével kezd tárgyalásokba Kijev. (Ezen) A héten megkezdjük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés