Előfizetői tartalom

Az amerikai külügyminisztérium is megszólalt a magyar vízumkorlátozás ügyében

MTI
A biometrikus útlevél bevezetése előtti időszakban, az egyszerűsített honosítási eljárás során kiadott magyar útlevelekkel indokolta az amerikai kormány, hogy szigorította Magyarország részvételét az Egyesült Államok vízummentességi programjában (Visa Waiver Program) - közölte az amerikai külügyminisztérium helyi idő szerint kedden az MTI kérdésére.

Az ügy téma volt a külügyminisztérium keddi sajtótájékoztatóján, amelyen Matthew Miller szóvivő kijelentette, hogy egyedül a vízumprogramnak való megfelelés volt a döntés szempontja. Az indokról szólva azt mondta, hogy az amerikai kormány tudomása szerint bűnözők is magyar útlevélhez jutottak, mert 2020, azaz a biometrikus útlevél magyarországi bevezetése előtt a magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés