Előfizetői tartalom

Aggódhat Ukrajna: több mint egy évet kell várni a „csodafegyverekre”, bagatell dolog áll a háttérben

Portfolio
Alig hat ukrán pilótából álló csoport kezdheti meg a kiképzést az amerikai gyártmányú F-16-osokra, ráadásul ők is csak jövő nyáron szerezhetik meg a szükséges képesítést. A háttérben a nyugati partnerek késlekedésén felül az ukrán pilóták egy komoly hiányossága állhat – számolt be róla a The Washington Post, ukrán katonai és kormányzati tisztviselőkre hivatkozva.

Míg a kiképzést és szállítást felajánló nyugat-európai országok hosszútávú erősítésként tekintenek a „vadászgép-koalícióra”, addig Kijev egyre kétségbeesettebben könyörög azért, hogy az F-16-osok mielőbb a frontvonalra jussanak, hogy segítsék Ukrajnát az offenzívája során. Modern vadászgépek nélkül ugyanis nem tudnak légi fedezetet biztosítani a támadó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés