Előfizetői tartalom

Szabad prédává vált a stratégiai fontosságú ország, le is csaptak rá a keleti nagyhatalmak

Portfolio
A nyugati országok számára kényelmetlen az eritreai helyzet, ezért igyekeznek magukat távol tartani az afrikai diktatúrától. Az ország azonban geostratégiai szempontból kedvező helyen fekszik, innen egyszerre érhető el az Indiai-óceán, a Perzsa-öböl és a Vörös-tenger is. Ez kinyitja a kaput Oroszország és Kína előtt, akik igyekeznek be is törni az afrikai piacra - írja a South China Morning Post.

Az elemzők szerint Eritrea szabad prédává vált azzal, hogy a nyugatiak teljesen lemondtak róla. Az országban uralkodó rossz emberi jogi viszonyok, a tigréi háborúban való részvétel és az autokratikus kormányzás is elriasztotta a demokratikus befektetőket. A jó elhelyezkedése azonban vonzó Oroszországnak és Kínának is. Mindkét ország jó kapcsolatokat ápol Isias Afwerki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés