Előfizetői tartalom

Elképesztő ütemben hullik az oroszok legjobb harci helikoptere – Akár a 40%-a odaveszhetett

Portfolio
Csütörtök reggel arról számoltak be ukrán források, hogy legalább két Kamov Ka-52 „Alligator” helikoptert is megsemmisítettek. Az orosz források ebből egyet elismertek, így ez a 41. lelőtt ilyen forgószárnyas repülőgép.

Ukrán források szerint csütörtök reggel az ukrán fegyveres erők két Ka-52 „Alligator” helikoptert semmisítettek meg, egyiket Bahmut, másikat pedig Robotine fölött. Utóbbiról a térségben harcoló 47. ukrán dandár katonái fényképet is közzétettek, állítólag egy MANPADS segítségével sikerült elérni a találatot.

Bár a fényképről nem lehet egyértelműen azonosítani a helikopter típusát, azonban a veszteséget az orosz "Helicopterpilot" Telegram-csatorna is elismerte, hozzátéve, hogy a pilóta sikeresen katapultált, a navigátor azonban életét vesztette.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés