Előfizetői tartalom

Imádják az ukránok az egyik nyugati tankot: „mesterlövészként pusztítja az orosz páncélosokat”

Portfolio
Interjút közölt az ukrán védelmi minisztérium a déli fronton harcoló, egyik brit gyártmányú Challenger 2-es harckocsi legénységével. A publikált felvételen beszélő ukrán harckocsizó méltatja a brit páncélost: azt mondja, a harcjármű tűpontos, nagyon megbízható és remek páncélvédettséggel rendelkezik, egyedül az a baj, hogy keveset kaptak belőle.

„Ez a tank olyan, mint egy mesterlövész-puska” – mondja az interjúban egy ukrán harckocsizó (vélhetően harckocsi-parancsnok), majd azt állítja, hogy „világrekordot döntött,” amikor egy öt kilométerre tartózkodó orosz T-55-öst kilőtt vele. Azt mondja: a szovjet gyártmányú T-80-as nagyon megbízhatatlan a Challenger 2-eshez képest (ezt a harckocsit kezelte korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés