Előfizetői tartalom

Lecsapna Brüsszel Oroszország és Kína barátaira - Rendkívüli lehetőség érkezett

Portfolio
Két nagy hiányzó várható a jövő heti G20-csúcson Indiában, Kína és Oroszország vezetője sem megy el. A hiányukat az Európai Unió vezetői hatalmas kínálkozó lehetőségként értelmezik, különösen az afrikai kontinensen szeretnék a befolyásukat növelni. Az elmúlt időszakban jelentősen csökkent az európai tekintély Afrikában, a helyére többnyire orosz vagy kínai érdekek nyomultak be. Ennek vetnének véget most Brüsszelben - írja a Bloomberg.

Nem vesz részt a jövő heti G20-csúcson sem Vlagyimir Putyin orosz, sem pedig Hszi Csin-ping kínai elnök. Ezt az Európai Unió vezetői lehetőségként fogják fel és igyekeznek ki is használni. Az indiai találkozón törekednek minél több tárgyalás megszervezésére a „globális dél” képviselőivel. A Brüsszel elsősorban az afrikai kapcsolatainak javítására és újradefiniálásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés