Előfizetői tartalom

Egyre világosabb a kínai mesterterv: területet akar Peking, bármikor jöhet katonai akció

Kína jelenleg a világ negyedik legnagyobb országa, azonban a pontos méretéről eltérő számok állnak rendelkezésre. Ennek oka, hogy Kína több ponton nem ismeri el a határvonalakat, számos területet magának követel, ezt persze a szomszédos államok nem nézik túl jó szemmel. Összeszedtük, hogy Kínának jelenleg milyen követelései vannak a szomszédjaival szemben, illetve megnéztük, hol alakulhat ki emiatt akár katonai konfliktus is.

Nagy port kavart, hogy Kína bemutatott egy új térképét az országról – legalábbis arról, hogy Peking hogyan képzeli el a saját határait. Az ábra számos olyan vitatott övezetet kapcsolt kínai vezetés alá, amelyek más országok területeinek részeit képezik. A válasz persze nem is maradt el, sorra reagáltak dühösen az államok, hogy elutasítják a pekingi terveket. A szélesre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés