Előfizetői tartalom

Fokozódik a feszültség a kulcsfontosságú szorosban: hadihajók jelentek meg

Portfolio
Néhány nappal azután, hogy egy amerikai és egy kanadai hadihajó haladt keresztül a Tajvani-szoroson, Peking nem maradt adós a válasszal. Ismételten hatalmas katonai kontingens indult meg a sziget felé. Kína szerint a nyugati hatalmak igyekeznek feszültséget gerjeszteni a térségben, és kijelentette, hogy az ő türelmük is véges - írja a The Guardian.

Kínát frusztrálja az idegen hadihajók áthaladása a kulcsfontosságú Tajvani-szoroson, ezért Peking fokozza jelenlétét a térségben. Legutóbb akkor történt incidens a legkeskenyebb pontján mindössze 131 kilométer széles tengerszorosban, amikor egy amerikai és egy kanadai hadihajó haladt keresztül az útvonalon. Hasonló jelenet játszódott le hónapokkal korábban, akkor egy kínai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés