Előfizetői tartalom

Történelmi katasztrófa érte az észak-afrikai államot - Több tízezer is lehet a halottak száma

Portfolio
Akár a húszezret is elérheti a líbiai Derna városában a halálos áldozatok száma azt követően, hogy a Daniel nevű vihar múlt vasárnap két gátat is átszakított a település közelében - Írja az MTI A polgárháború sújtotta államban az egészségügyi helyzet eddig is aggodalmakra adott okot, az áradást követő járványveszély pedig minden bizonnyal csak tetézni fogja a helyzetet.

Arra számítunk, hogy nagyon magas lesz az áldozatok száma. A Dernában elpusztult körzetek állapota alapján 18-20 ezer halott is lehet - közölte Abdel-Monejm al-Gejti, a város polgármestere az al-Arabia televíziónak adott interjúban. A Daniel névre keresztelt vihar múlt hét vasárnap érte el az észak-afrikai országot. A Derna közelében lecsapó heves viharban két gát átszakadt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés