orosz tank orosz ukrán háború harckocsi orosz hadsereg stock
Globál

Megszólalt az orosz tábornok: taktikát váltottak az ukránok, egyre rosszabb helyzetben az orosz csapatok

Portfolio
Andrej Gurulev altábornagy, Oroszország Állami Dumájának képviselője, és a Déli Katonai Körzet korábbi parancsnokhelyettese egy hosszú Telegram-posztban fejtette ki véleményét az orosz-ukrán háború jelenlegi állásáról, felhívva a figyelmet arra, hogy egyre nehezebb helyzetben a védekező csapatok.

Régóta ismert tény, hogy Ukrajna az ellentámadás első napjait követően felhagyott a nagy, páncélozott erőkkel indított támadásokkal, és Kijev visszatért a jól bevált, kisebb csapatokkal és tüzérségi csapásokkal ötvözött támadási taktikájához.

Gurulev elmondása szerint az orosz csapatokat a folyamatos tüzérségi tűz – főként a kazettás bombák érkezése – rákényszeríti a visszavonulásra. A tábornok szerint a csapatok visszavonulása összefüggésben áll azzal, hogy az ukrán csapatok MANPADS-ek segítségével megakadályozzák az orosz helikopterek csapásmérését.

Helikoptereink hatékonysága csökkent

– jelentette ki az altábornagy.

A Ka-52 „Alligator”-ok korábban súlyos veszteségeket okoztak az ukrán páncélozott járművek körében, mostanra viszont (legalábbis a közkinccsé vált harctéri felvételek alapján) szinte teljesen eltűntek a frontvonalból.

Gurulev azt is állítja, hogy az ukránok egyre ügyesebben számolják fel az aknamezőket is, különböző aknamentesítési eszközök és taktikák segítségével. Ugyanakkor panaszkodott az orosz tüzérség teljesítményére is: kijelentette, hogy az ukrán tüzérség (főként a nyugatról kapott fegyverek) olyan távolságból támadják az orosz vonalakat, amely az oroszok számára elérhetetlen, így nem tudnak megfelelő válaszcsapást mérni.

Egyes helyeken akár két tüzérségi dandár is összpontosulhat.

A mieink azt mondják, hogy nagyon nehéz őket elfogni, szinte lehetetlen, a második lövés után elmozdulnak, pozíciót változtatnak

– jellemezte a helyzetet.

Gurulev állítása szerint ugyanakkor Ukrajnának rengeteg drónja van, és hiába igyekszik hatékonyan megsemmisíteni őket az orosz légvédelem, Kijev

okosan használja őket, nem csak a fronton, hanem a hátországunkban is látni ezeket a támadásokat.

Az altábornagy végső összegzésében ugyanakkor arról ír: továbbra is biztos az orosz fegyveres erők győzelmében, még akkor is, ha ma a „NATO minden fejlett technológiájával” is kell szembenézniük.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Papichev Aleksandr via Getty Images

teherhajók fekete-tenger
hőség stressz ipar meleg gyár raktár
egyiptom piramisok
maggiore tó olaszország
ukrajna-lengyelorszag-szlovakia-csehorszag
eso-zivatar-idojaras-magyarorszagon-milyen-idojaras-lesz-ma-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-varhato-esernyo-sarga-riasztas-sarga-figyelmeztetes-sarga-veszelyjelzes
niger

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
hőség stressz ipar meleg gyár raktár