Volodimir Zelenszkij ukrán elnök
Globál

Itt az új orosz verdikt: máshogy szólítják majd az ukrán elnököt

Portfolio
A Kreml kiadta az utasítást az orosz médiumoknak, hogy többé nem nevezhetik Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt „elnöknek”. Az orosz csatornáknak azt is elég világosan leírták, hogy mit javasolnak ehelyett a jövőben: jöhet a „Zelenszkij-rezsim”.

A The Moscow Times arról ír, hogy múlt pénteken kiadta az orosz törvényhozás, hogy egy újabb fejezetet nyitnak az oroszok az ukránok elleni információs hadviselésben is. A Kreml kiadta az orosz állami televíziós csatornáknak, online kiadványoknak és műsorszolgáltatóknak, hogy a jövőben nem szabad elnöknek nevezniük Volodimir Zelenszkijt.

Helyette ajánlják a „Zelenszkij-rezsim” kifejezést, vagy egyszerűen csak a nevén nevezzék az ukrán elnököt, a titulusa feltüntetése nélkül.

A péntek óta eltelt néhány napban az orosz média el is kezdte alkalmazni a „javaslatokat”, egyre több, az utasításoknak megfelelően alkalmazott cím a sajtóban. Az orosz állami RIA Novosztyi pédául egy alkalmat leszámítva minden alkalommal elhagyta az „elnök” szót Zelenszkij megnevezését követően.

A hasonló lépések nem számítanak meglepetésnek Oroszországban, az állami vezetés szorosan fogja a fő médiumokat, kemény korlátozások vonatkoznak rájuk.

A 2022 februárjában indított orosz inváziót követően hamarosan törvényt hozott Moszkva, az orosz állami narratívától eltérő üzenetek akár 15 éves börtönbüntetéssel is büntethetőek.

Címlapkép forrása: Omar Havana/Getty Images

idojaras-vihar-eso-esernyo-figyelmeztetes-piros-riasztas-idojaras-jelentes-idojaras-elorejelzes-idojaras-magyarorszagon-milyen-ido-lesz-ma-milyen-idojaras-varhato
lakóautó kemping
dróntámadás házak ellen drónraj
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Leopard-1A5-harckocsi-pancelos-tank-orosz-ukran-haboru-ukrajna-oroszorszag