Előfizetői tartalom

Új fegyvergyártó nagyhatalom van felemelkedőben - Ők fogják kigolyózni a német és amerikai nagyágyúkat?

Portfolio
Amennyiben valaki a NATO-t ellátó hatalmas fegyvergyárakra gondol, úgy általában az olyan óriások jutnak eszébe, mint az amerikai Lockheed-Martin, vagy a német Rheinmetall, pedig az elmúlt hónapokban egy feltörekvő ázsiai katonai hatalom, Dél-Korea volt a fegyverbeszerzések igazi sztárja - Írja a Wall Street Journal.

Az ukrajnai háború kétségtelenül átformálja a világ fegyveriparát: egyre nagyobb szerepet kap a harckocsik aktív védelme, lassan, de biztosan kiesnek az európai államok elavultabb fegyverei, illetve soha nem látott kereslet tapasztalható a 155 mm-es tüzérségi eszközök iránt. A dél-koreai Hanwha Aerospace az utóbbi eszközökkel vívott ki magának tiszteletet. A távol-keleti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés