Előfizetői tartalom

Korallokon és zátonyokon megy a balhé, új felvonással folytatódik a vita a feszültséggócban

Portfolio
A Fülöp-szigetek szerint Kína jelentős természeti károkat okozott a Dél-kínai-tengeren a korallok elpusztításával. Manila nemzetközi bíróságra menne az ökológiai problémák miatt. Vélhetően azonban ennél sokkal többről van szó, a térség területi ellenőrzése feletti viták újabb felvonása lesz  háttérben – írja a South China Morning Post.

A Fülöp-szigetek hatóságai nemrégiben tett közé olyan felvételeket, amelyek a Dél-kínai-tenger vitatott hovatartozású zátonyainak korallpusztulását mutatják be. Ezek miatt Manila azt tervezi, hogy nemzetközi bíróság elé viszi az ügyet. A vádak szerint Kínát gyanúsítja a karokozással, a Fülöp-szigetek állítása szerint számos bizonyítékkal rendelkezik a térségben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés