Előfizetői tartalom

Kína türelmével játszanak az ENSZ-ben, hármas szövetség alakult ki

Portfolio
Bár a világ elsősorban az ukránokkal kapcsolatos kijelentéseket követi kiemelt figyelemmel a New York-i ENSZ közgyűlésen, más kényes témákról is zajlik a diskurzus. Egyik ilyen téma volt Tajvan kérdése, hármas szövetség alakult ki, amely szerint itt az ideje felvenni a szigetet az ENSZ-be. Más országok aggodalmukat fejezték ki s Tajvani-szorosban tapasztalható feszültségek miatt.

Az elmúlt években Peking sikeres diplomáciai kampányt folytatott Tajpej elszigetelésére, mára mindössze 13 ország maradt, amelyik továbbra is a Kínai Köztársaságot ismeri el hivatalosan. Ennek következménye, hogy Tajvan a nemzetközi szervezetekben jóval kisebb eséllyel jut szerephez, mivel Kína és támogatói ezt feszülten utasítanák el. Ennek ellenére a napokban zajló ENSZ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés