Előfizetői tartalom

Megvillantotta félelmetes katonai erejét a NATO egyik legerősebb országa - Miért nem tudják elengedni a Közel-Kelet bukott államát?

A modern Törökország megszületése óta mutatkozó jelenség az, hogy Ankara lényegében az összes szomszédjával, regionális vetélytársával, de még globális hatalmakkal is képes bármelyik pillanatban ellenségeskedni: katonák Szíriában és Irakban, lelőtt orosz vadászgép, állandó vita Washingtonnal. Cikksorozatunkban megpróbálunk választ adni arra a kérdésre, hogy miért is van rendkívül komplex helyzetben a feltörekvő nagyhatalom. Az első részben a török-szír kapcsolatok kerülnek górcső alá.

Rend a világban, rend itthon Az ezredfordulót megelőzően Törökország külpolitikai érdekeltsége a Közel-Kelet irányában korlátozott maradt. A Musztafa Kemál Atatürk által az első világháborút követően alapvetővé vált elmélet szerint Törökországnak saját figyelmét és erőforrásait nem a Törökországot az első világháborúban „eláruló” arab világ felé kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés