Előfizetői tartalom

Vízválasztó tervet villantottak a britek az ukrajnai háborúban – Jön az eszkaláció?

MTI
Brit támaszpontok helyett nyugat-ukrajnai helyszíneken is kiképezhetnék a brit szakértők az ukrán katonákat, illetve a Fekete-tenger nemzetközi vizein is védhetnék a brit hadihajók a gabonaszállító hajókat, továbbá brit fegyvergyártó cégek is betelepülhetnének Nyugat-Ukrajnába – gyakorlatilag ezeket a vízválasztó jelentőségű terveket villantotta fel egy vasárnapi interjúban a brit védelmi miniszter. Meg is jött rá rögtön az éles fenyegető reakció orosz oldalról vasárnap, miszerint a biztonsági tanács alelnöke legitim célpontoknak nevezné az ukrán földön tevékenykedő brit kiképző csoportokat.

Grant Shapps brit védelmi miniszter a The Sunday Telegraph vasárnapi brit lapnak nyilatkozva azt mondt: megfontolandó az a lehetőség, hogy ukrán katonák Ukrajna területén is részesülhessenek brit kiképzésben. Sőt, azt sem zárta ki, hogy a brit haditengerészet szerepet kaphat a Fekete-tenger nemzetközi vizein közlekedő teherhajók védelmében. Ezeknek a kijelentéseknek az ad súlyt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés