Előfizetői tartalom

Komoly döntést hozott Izrael: ez minden gázait érinteni fog

Portfolio
A Gázai övezet egyik sajátossága volt korábban, hogy - bár minden irányból fallal van körülvéve - a nappali órákban az Izrael által működtetett két ellenőrzőponton keresztül a helyiek engedéllyel elhagyhatták a területet, többek között munkavégzés céljából. Jeruzsálem péntek hajnali közleménye alapján ennek most vége szakad - Írja az MTI.

Az izraeli területen dolgozó palesztinokat felügyelő Cogat állami szerv péntek hajnalban jelentette be azt, hogy Jeruzsálem minden kapcsolatot megszakít a Gázai övezettel. Ennek a lépésnek az eredménye az, hogy többé nem juthatnak ki az övezetből Izrael felé azok a palesztinok, akik rendelkeztek munkavállalási engedéllyel. A döntés nagyjából 18 500 gázai lakost érint, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés