Előfizetői tartalom

Megszületett a döntés: újabb fegyvereket kap Ukrajna Amerikától

MTI
|
Portfolio
Újabb ukrán fegyvercsomagot jelentett be az amerikai külügyminiszter: 125 millió dollár értékű szállítmányt küldenek- írja a Reuters. A Pentagon egyúttal bejelentett 300 millió dollár további katonai támogatást is Ukrajna számára az Ukrajnai Biztonsági Támogatás Kezdeményezés (Ukraine Security Assistance Initiative) részeként. Ez nem azonnal eljuttatható készletekre vonatkozik, hanem Washington közbeszerzés alapján az amerikai ipartól rendeli meg az ígért eszközöket.

Az Egyesült Államok 125 millió dollár értékben biztosít fegyvereket és felszereléseket Ukrajnának az orosz megszállás elleni harcához - közölte pénteken közleményben Antony Blinken amerikai külügyminiszter. A Sky azt írta, a 125 millió dolláros csomagot egy másik bejelentés is követhet nemsokára. Ma délelőtt számoltunk be a Reuters értesülése nyomán arról, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés