izrael gáza palesztin idf háború stock merkava tank
Globál

Videó: súlyos hibát követtek el az izraeli harckocsizók, csúnyán kihasználta a Hamász

Portfolio
Friss propaganda videót tett közzé a Hamász, melyen az izraeli hadsereg ellen folytatott harcok láthatók. A felvételen jól látható: a palesztin terrorszervezet fegyveresei közelről ütnek rajta az izraeli Merkava, Namer páncélosokon RPG-típusú rakétagránátvetőkkel, egy esetben egy Hamász-harcos közvetlen közelről megközelít egy izraeli harcjárművet és robbanóeszközt helyez el rajta. A helyzeten egyes vélemények szerint sokat javítana, ha az izraeli páncélosok megfelelő gyalogsági fedezettel haladnának a gázai utcákon.

Több fejkamerás videóból összevágott felvételt tett közzé a Hamász a gázai harcokról. A képsorokon a palesztin terrorszervezet izraeli páncélosokkal való összecsapásait láthatjuk: a többnyire civil ruhát viselő Hamász-gerillák saját gyártmányú kumulatív robbanófejekkel felszerelt RPG-7-es rakétagránátvetőkkel támadják a Gázát ostromló izraeli páncélosokat. A képsorokon többnyire Namer páncélozott szállító harcjárműveket és Merkava harckocsikat láthatunk. A páncélozott járművek találatot kapnak, de az okozott kár mértéke nem látható a felvételeken, mivel a palesztin fegyveresek gyorsan elrohannak a rajtaütés helyszínéről.

Kicsivel a videó közepe után azt is láthatjuk, hogy egy Hamász-harcos egy izraeli páncélos közvetlen közelébe rohan, majd robbanóeszközt helyez el a páncéltesten, károsítva ezzel a technikai eszköz Trophy aktív védelmi rendszerét. Korábban volt már hasonló felvétel, még Gáza külterületeiről.

A videók vélhetően az előző hetek harcait mutatják, több nap is lehet megvágni, megszerkeszteni ezeket a képsorokat.

Bár az izraeli haderő rövid idő alatt egészen nagy területet tudott meghódítani Gázában és Gázavárost teljesen bekerítették, az IDF-et támogatói és ellenségei egyaránt gyakran kritizálták amiatt, hogy sokszor gyalogsági fedezet nélkül küldik be városi területekre a páncélozott járműveiket.

Jó esély van rá, hogy megfelelő gyalogsági fedezet nélkül az ilyen rajtaütéseket el tudná hárítani, vagy legalább meg tudná torolni az izraeli haderő ott a helyszínen. Ugyanakkor ellenséges tűznek tennének ki lényegesen kevésbé védett izraeli katonákat, potenciálisan növelve ezzel a konfliktus izraeli áldozatait.

Címlapkép forrása: Getty Images. A címlapkép illusztráció.

budapest-kelebia
tőzsde
zelenszkij-orban
gyemant-oroszorszag-ekszer-szankcio
nav nemzeti ado- es vamhivatal
grönland
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
orosz ukrán háború frontvonal tudósítás percről percre