Előfizetői tartalom

Egymásnak feszülnek a nagyhatalmak: hűvös lett a hangulat a turistaparadicsomban

Portfolio
A Maldív-szigetek egy apró szigetország az Indiai-óceánon, valamivel több mint félmillió lakossal. A közvélemény többnyire a homokos tengerpartról és a paradicsomi állapotokról ismeri az országot. A háttérben azonban a világ legnépeseb országai feszülnek egymásnak a politikai befolyásért – írja a South China Morning Post.

Nemrégiben tartottak választásokat az Indiai-óceánon fekvő Maldív-szigeteken. A muszlim többségű ország az India-ellenes jelszavakkal kampányoló Mohamed Muizzut választotta elnökké. A politikus azonnal elkezdte be is váltani az ígéreteit, intézkedést hozott arról, hogy az indiai csapatok hagyják el az apró szigetországot. A stratégiai fontosságú turistaparadicsom lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés