Előfizetői tartalom

Az összeomlás szélére sodródott a katonai junta – Nyerhetnek a felkelők Kína szomszédságában?

Portfolio
Mianmarban 2021 elején vette át puccsal a hadsereg a vezetést, azóta változó intenzitással folyik a polgárháború az országban. Az utóbbi hetekben az események elfajulni látszanak, egyre többen jegyzik meg, hogy akár a hadsereg is összeomlása is benne lehet a pakliban – írja a Council on Foreign Relations (CFR) tanulmánya.

Az utóbbi hetekben egyre intenzívebb összecsapások zajlanak a felkelők és a reguláris hadsereg között Mianmar északi-északkeleti részén. A lázadók csoportjait számos törésvonal jellemzi, sok különböző politikai, etnikai vagy vallási alapon szerveződött alakulat van közöttük, egy azonban közös bennük: a katonai junta elleni állásfoglalás. A harcok főleg a hegyvidéki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés