Előfizetői tartalom

Egyre súlyosabb a káosz a határokon: az ukránok már árulásról beszélnek

Portfolio
Hatalmas sorok alakultak ki a lengyel-ukrán határon, miután a lengyelek az átkelő blokádja mellett döntöttek. A lezárás egyre hosszabbra nyúlik, miközben a megoldás még nem látszódik. Ez egyre türelmetlenebbé teszi mindkét oldalt, az ukrán kamionsofőrök már árulásról beszélnek. A The Guardian írt beszámolót a tél beköszöntével egyre drámaibbá váló helyzetről.

Nagyon súlyos időnövekedéssel kell számolniuk azoknak az ukrán kamionosoknak, akik az Európai Unió felé szeretnének átjutni. A kijutás ideje mellett a visszajutás is hatalmas időveszteséget jelent számukra, mivel 8 napig, vagy akár két hétig is eltarthat mire Ukrajnába jutnak. A lengyelek eleinte a legforgalmasabb Medyka határátkelőnél kezdtek blokádba, később kiterjesztették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés