Előfizetői tartalom

Csúfos kudarcot vallott Oroszország hibrid háborúja, meglepő lépéshez folyamodnak

Portfolio
Oroszország szervezetten szállított közel-keleti és észak-afrikai migránsokat a finn határhoz, hogy ezzel a hibrid háborús taktikával próbálja meg destabilizálni a NATO-országot. Úgy tűnik azonban, a terv kudarcot vallott, a bevándorlók Oroszországban maradtak, ezért most a haderőbe akarják felvenni őket – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézet szerdai jelentése a BBC orosz szolgálata nyomán.

Finnország szerint Oroszország szervezetten szállította a bevándorlókat az orosz–finn határhoz, Helsinki azonban több körben az összes határátkelőjét lezárta, ezért kudarcot vallott az orosz hibrid taktika. A határra szállított migránsok így Oroszországban maradtak, orosz tisztviselők most a fegyveres erőkbe próbálják toborozni őket. A zömmel közel-keleti és észak-afrikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés