Előfizetői tartalom

Fotók: a világ legjobb tankját kapta meg a Magyar Honvédség - Átadták az első Leopard 2A7HU harckocsikat

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési program keretében csütörtök délelőtt Tatán, a Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár laktanyában kerültek bemutatásra a német gyártmányú, magyar igények szerint átalakított Leopard 2A7HU harkocsik és a Leopard 2-es alvázára épített műszaki járművek. Az átadón Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ralf Ketzel, a KMW-NEXTER Defense Systems vezérigazgatója is beszédet mondott.

2018-ban 44 Leopard 2A7-es harckocsit rendelt Magyarország, az eredetileg korai 2010-es években bemutatott jármű a magyar igényeknek megfelelően olyan szinten átdolgozásra került, hogy Leopard 2A7+/2A7HU néven kezdtek el hivatkozni a járműtípusra. A Leopard 2A7HU fegyverzete egy 120 mm-es simacsövű lövegből, a mellette szinkronban elhelyezett 7,62X51 mm-es géppuskából, és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés