Előfizetői tartalom

NATO-tagállam területén robbant fel egy orosz drón, felszálltak az F-16-osok

MTI
Ismét lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai csütörtökre virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román határ közelében lévő ukrán célpontok ellen, a helyszínre küldött felderítők pedig egy irányíthatatlanná vált drón becsapódása nyomán keletkezett másfél méter mély krátert találtak egy lakatlan térségben - közölte csütörtökön a román védelmi minisztérium (MAPN).

A román légtér ellenőrzése érdekében a térségbe küldték a román légierő F-16-os és a német légierő - a Fekete-tenger partvidékén található Kogalniceanu légi támaszponton állomásozó - Eurofighter harci gépeit, a katasztrófavédelem pedig 22:45-kor a telefonokra küldött RO-Alert üzenettel figyelmeztette az ukrán határral szomszédos Tulcea és Galac megye lakosságát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés