Előfizetői tartalom

A török parlament külügyi bizottsága jóváhagyta a svéd NATO-csatlakozást

MTI
A török parlament külügyi bizottsága kedden jóváhagyta Svédország NATO-csatlakozását. Fuat Oktay, a külügyi bizottság elnöke ugyanakkor figyelmeztetett, hogy nem várható gyors szavazás a parlament plénuma előtt. Újságíróknak nyilatkozva hozzátette, hogy a parlament házelnöke fog most dönteni arról, hogy mikor tűzik ki szavazásra a kérdést.

Következő lépésben az előterjesztés a parlament plenáris ülése elé kerül szavazásra, majd pedig jóváhagyásra Recep Tayyip Erdogan török elnökhöz. Ankara a svéd csatlakozás jóváhagyásáért cserébe korábban közölte: határozottabb fellépést vár Stockholmtól a terrorizmus elleni harc területén, elvárja például a Törökország által terrorszervezetnek minősített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés