Előfizetői tartalom

Politico: hatalmasat fordult Amerika stratégiája Ukrajna kapcsán, Putyin dörzsölheti a tenyerét

Portfolio
Stratégiát váltott az amerikai kormány és az EU Ukrajna támogatása kapcsán: a háttérben folyó tárgyalások során egyre inkább arra buzdítják a kijevi vezetőket, hogy kezdjenek el védekezni, majd hosszabb távon tárgyalni az oroszokkal a háború lezárásáról – tudta meg bennfentes forrásokból a Politico. Többször utalnak rá: az amerikai vezetők közül egyre többen gondolják azt, hogy akár területvesztés árán is le kellene zárni már a háborút.

A lap amerikai és európai forrásai azt nyilatkozták, hogy miközben az Egyesült Államok és az EU vezetői sorra nyilatkozzák azt, hogy nem változott az állásfoglalásuk Ukrajna támogatása kapcsán, a háttérben teljesen más folyamatok zajlanak. Egyrészt problémát okoz, hogy a Nyugat nem tudja leszállítani Ukrajnának a további támadásokhoz szükséges fegyvermennyiséget, másrészt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés