Előfizetői tartalom

Sosem látott fotón az orosz hadiflotta veszteségei: itt van a teljes lista

Portfolio
Érdekes listát tett közzé Twitter-oldalán Frederik Van Lokeren belga haditengerészeti elemző: az orosz haditengerészet ukrajnai háborús veszteségeit próbálta meg egyetlen táblázatban összegezni. A listán jól látható: Ukrajna 10 orosz hadihajónak okozott érdemi kárt a háború során, Van Lokeren értékelése szerint ebből hat vált harcképtelenné biztosan.

Az Ukrajna elleni orosz invázió kezdete óta nagy hangsúlyt fektet mind az orosz, mind az ukrán fél a Fekete-tenger feletti ellenőrzés megszerzésére: bár az ukrán hadiflotta már a háború elején megsemmisült, Kijev nagy hatótávolságú rakétákkal és vezető nélküli tengerészeti eszközökkel próbálja rongálni az orosz Fekete-tengeri Flotta képességeit. Frederik Van Lokeren...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés