Előfizetői tartalom

Szép csendben aláírt szerződés bizonyítja: esze ágában sincs Amerikának elhagyni a Közel-Keletet

Portfolio
Az Egyesült Államok több évtizede tart fenn katonai bázisokat a Közel-Keleten, de az utóbbi években erősödtek a hangok, hogy Washington szép csendben kivonulna a térségből. Egy, a héten kiszivárgott hír bizonyítja, hogy ez egyáltalán nincs így, a Fehér Ház még minimum egy évtizedre tervez a kulcsfontosságú területen – számolt be a CNN.

Bár már napok óta tudni lehetett, de továbbra sem erősítették meg hivatalosan a hír, hogy az Egyesült Államok kormánya és Katar megállapodott abban, hogy a nagyhatalom hadereje további 10 évig használja majd az el-Udeid légibázist. Ez Washington legfontosabb támaszpontja a Perzsa-öböl térségében, ahol összesen 10 ezer katona állomásozik. Az szerződés meghosszabbítását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés