Előfizetői tartalom

Félelmetes fegyverhez juthatott hozzá az orosz hadsereg: ezt lehet tudni a KN-23-asról

Az elmúlt napokban rejtélyes rakéták csapódtak be Harkiv városba és térségébe: több amerikai, brit és néhány független elemző is úgy látja, hogy a fegyverek Észak-Koreából származnak. Nagyon úgy fest, hogy a tavalyi Putyin-Kim csúcstalálkozó eredményeképpen az orosz haderő nem csupán 152 milliméteres, nem irányított tüzérségi lövedékek millióival, de ballisztikus rakétákkal is gazdagodott. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az észak-koreai KN-23 és KN-24 típusú rakétákról.

Ahogy beköszöntött 2024, úgy az orosz haderő is fokozni kezdte a nyomásgyakorlást Ukrajnán: az év eleje óta intenzíven támadják az ostromlott országot nagy hatótávolságú rakétákkal, drónokkal és irányított légibombákkal. A cél most az, hogy a lehető legnagyobb kár keletkezzen az ukrán hadiiparban. Az iráni Sahed-drónok és a több tucatnyi orosz rakétatípus közt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés