Előfizetői tartalom

Bandaháborúk hadszínterévé vált Európa egyik legvirágzóbb országa – Hogyan lett a béke szigetéből a bűnözés fellegvára?

A gazdagságáról és fejlettségéről ismert Svédországban az utóbbi években egyre jobban elharapózott a szervezett bűnözés. A fegyveres gyilkosságok és a robbantások száma jelentősen megnőtt, ami az egyszerű svéd állampolgárok számára is közel hozta a problémát. Már a svéd gazdasági élet prominens képviselői is kongatják a vészharangot, a radikális jobboldal által kívülről támogatott konzervatív kormány pedig sorra hozza a szigorító intézkedéseket. A jelenség mögött a második generációs bevándorlók integrációjának kudarca húzódik meg.

Egyre durvuló bűnügyi helyzet A 2003-ban készült svéd filmvígjáték, a Zsernyákok (Kopps) egy svéd kisvárosban játszódik, ahol annyira nincs bűnözés, hogy a belügyi vezetés be akarja zárni a helyi rendőrőrsöt. A dologtalan életet élvező helyi rendőröknek természetesen nem tetszik a terv, ezért elhatározzák, hogy mesterségesen kreálnak bűncselekményeket, hogy így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés