Előfizetői tartalom

Videó: cseles trükkel próbálják védeni az ukránok a tüzérségüket

Portfolio
Az önjáró tüzérség legnagyobb előnye a vontatottal szemben éppen a mozgékonyság: az önjáró lövegek a lövés leadása után aránylag gyorsan pozíciót tudnak változtatni. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az általában vékony páncélzattal ellátott járművek ne lennének sebezhetőek a dróntámadásokkal szemben. Az ukránok ügyes trükkel próbálják védeni a saját fegyvereiket.

Az X-en (korábban Twitter) megjelent videón egy ukrán 2SZ1 Gvozgyika önjáró tarack látható, amint kitolat egy földbe ásott, fedett "bunkerből" majd lead néhány lövést az orosz csapatokra. A 70-es években rendszerbe állított 2SZ1 122 mm-es löveggel van felszerelve, lőtávolsága lőszertől függően 20 km körül mozog és kifejezetten elterjedt fegyver Ukrajnában. ️An underground...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés